location's photo

Location

Waar zijn we gesitueerd ?

Onze privémarine ligt in het nieuwe centrum van Hurghada op de Village road –‘Numsha’ voor de Egyptenaren. Dit is vanuit zeeperspectief zowat het midden van Hurghada, deze centrale ligging is ideaal om zowel alle Noordelijke (voor de kust van El gouna), als Zuidelijke(voor de kust van Shahl Hasheesh) duikplaatsen van Hurghada te bereiken.
De marine is te bereiken via een privéweg schuin tegenover het kantoor van Egyptair en net voor het Grand Hotel.

De hotels dicht bij onze marine zijn: Grand Resort, Grand Hotel, Giftun hotel, Siva Grand Beach, Sindbad Aqua hotel, Steigenberger Al Dau beach , Hilton Resort, Grand Plaza, Beach Albatros/Albatros Palace, Ali Baba, Aladin, Marriott, enz.
Ons kantoor ligt in Dahar , rechtover de Public Beach en dichtbij het Hilton Plaza hotel.Niet alle hotels staan hierboven vermeld. Wij verzorgen gratis alle transfers binnen Hurghada met eigen ervaren en veilige chauffeurs. Voor een kleine meerprijs komen we je ook ophalen in Shahl Hasheesh, Makadi en El Gouna.

HURGHADA = GARANTIE OP EEN ZONNIGE VAKANTIE – HET HELE JAAR DOOR !

Als je Egypte bezoekt, zul je kennismaken met het heden en het eeuwenoude verleden. Luxor en Caïro, de vele tempels, piramides en graven zullen onuitwisbare indrukken bij je achterlaten.

Al Ghardaka, zoals Hurghada in het Arabisch genoemd, was aan het begin van deze eeuw nog een onbeduidend afgelegen vissersdorpje. Eind jaren zestig ontdekten duikers de schoonheid van de schitterende koraalriffen en het ongekend gevarieerde zeeleven.
De faam van Hurghada verspreidde zich razendsnel, niet alleen bij duikers maar ook bij liefhebbers van zon, zee en strand. Ondertussen is Hurghada uitgegroeid tot een van de populairste badplaatsen van Egypte en trekt het bezoekers vanuit de hele wereld..
De langgerekte kuststrook biedt bijna 30 km strand waar u alle mogelijke watersporten kunt beoefenen of gewoon heerlijk kunt genieten van de zon en de zee.

Hurghada is opgedeeld in 2 delen:
Sekalla - het nieuwe stadscentrum met gezellige terrasjes en restaurants waar u oa ‘the New Marina’, de nieuw aangelegde haven vindt. Er is ook een nieuwe shoppingmall met westerse kledingwinkels die van 's morgens vroeg tot middernacht geopend zijn.
Dahar - het oude stadscentrum. Dit is het meest authentieke gedeelte. In dit deel kunt u uren ronddwalen in de souks met de typische kleine winkeltjes.
De badplaats Hurghada kent een woestijnklimaat met minimale regenval, maximale kans op zon en een heerlijk briesje van de Rode Zee..De Rode Zee

De Rode Zee is het mooiste aquarium ter wereld

Commandant Cousteau.

De Rode Zee is een langgerekte binnenzee (1800 km in lengte) gelegen tussen Azië en Afrika. Deze zee is nergens breder dan ongeveer 360 km en loopt in het noorden uit in twee smalle baaien: de diepe Golf van Akaba en de westelijke veel ondiepere Golf van Suez. In het zuiden mondt zij uit in de Golf van Aden, een uitloper van de Indische Oceaan. De Rode Zee grenst in het noorden aan Israël en Jordanië, in het oosten aan Saoedi-Arabië en in het westen aan Eritrea, Soedan & Egypte.
Waarom wordt Rode Zee 'rood' genoemd?
Er zijn verscheidene theoriëen. Er wordt gezegd dat de naam Rode Zee is ontleend aan de weerspiegelingen in het water , van het rondom gelegen roodgranieten gebergte. Anderen beweren dat de naam Rode Zee verwijst naar het 'rode getij' van de planktonbloei. De Rode Zee heeft één van de hoogste zoutgehalten van alle open zeeën (meer dan 4%).

Een gemiddelde watertemperatuur van 26 graden , een enorme koraalvariëteit (zacht & harde koralen), meer dan 1500 vissoorten (waaronder schildpadden, dolfijnen,roggen, ...), kristalhelder zicht en een tropische zon gedurende het gehele jaar; dat is duiken in de Rode Zee.
Hurghada is een blauw paradijs voor zowel de beginnende en de ervaren duiker, alsook voor de snorkelaar. In Blue Paradise voegen we alle ingrediënten toe , opdat je je echt in dat blauwe paradijs voelt.