Courses

VERVOLG CURSUSSEN

Learn to dive
Explore the other 70 % of our planet

PADI 5 Star Instructor Development Dive Resort


BEGINNERS CURSUSSEN VERVOLG CURSUSSEN SPECIALTY CURSUSSEN PROFESSIONAL PROGRAMS

OPFRISSINGSDUIK

duration Duur: volledige dag

depth Maximum Diepte: ondiep

Minimum leeftijd: 10 jaar

Uitrusting: niet inbegrepen

Programma: Opfrissing van de duikvaardigheden en het drijfvermogen, 2 open water duiken vanop onze comfortabele boot

Specifiek voor gebrevetteerde duikers. Een aanrader indien je 6 maanden of langer niet gedoken hebt! Deze opfrissing komt absoluut je veiligheid en comfort ten goede. Deze duik is verplicht ,indien je 18 maanden of langer niet gedoken hebt en je bent een "beginner duiker". De instructeur zal het duikmateriaal samen met je monteren. Hij geeft je een uitgebreide briefing over je eerste duik en de te herhalen vaardigheden. Na het correct uitloden - van essentieel belang om ontspannen en gestroomlijnd te duiken - zal de instructeur rustig afdalen met jou tot een beperkte diepte. Daar demonstreert en oefent hij enkele essentiële duikvaardigheden samen met jou. Hij besteedt bijzondere aandacht aan jouw drijfvermogen. Eens je dat voldoende controleert maakt hij samen met jou een ontspannen duik op één van onze verbazingwekkende riffen in Hurghada. In de namiddag, oefenen we een paar nieuwe basisvaardigheden en vertrekken we voor een tweede ontspannen duik met opnieuw een kleine groep duikers. 


PADI ADVENTURE DUIKER

duration Duur: 1 dag

depth Maximum Diepte: 30 meter

Minimum leeftijd: 10 jaar

Uitrusting: niet inbegrepen

Programma: 3 keuzeduiken van de Advanced Open Water cursus, te kiezen samen met je Padi instructeur

Deze cursus is een onderdeel van de Padi Advanced Open Water cursus. Je Padi instructeur zal samen met jou bepalen welke duiken je best kiest uit het brede aanbod van Adventure duiken. Deze Adventure duiken zijn een uitstekende manier om samen met je instructeur aan je duikvaardigheden te werken en zo meer zelfvertrouwen te krijgen onder water. Enkele populaire voorbeelden van Adventure duiken zijn: "Peak Performance Buoyancy", waar je leert de controle van je drijfvermogen te verfijnen, of een wrakduik, driftduik, of diepe duik. Nadat je drie Adventure duiken voltooit, verkrijg je het Adventure duiker brevet. Elke Adventure duik geldt ook als de eerste duik van de overeenkomstige Padi Speciality Diver cursus. 


PADI ADVANCED OPEN WATER

duration Duur: 2 dagen

depth Maximum Diepte: 30 meter/ <15 jaar = 21 meter

Minimum leeftijd: 12 jaar

Uitrusting: niet inbegrepen

Programma: 2 verplichte duiken, de diepe en navigatie duik, vervolgens 3 "adventure keuzeduiken ", te kiezen samen met je Padi instructeur

Bij deze praktijkgerichte cursus bouw je je duikvaardigheden op diverse vlakken verder uit. Je vergroot daardoor je zelfvertrouwen en comfort in het water! Onder toezicht van je Padi instructeur probeer je diverse avontuurlijke duiken. Tijdens je diepe duik leer je duiken tot 30 meter op een verantwoorde en veilige manier. Iedere "adventure duik" kan je eventueel crediteren naar de desbetreffende Padi Speciality cursus. 


EMERGENCY FIRST RESPONSE

duration Duur: 1 dag

depth Maximum Diepte: nvt

Minimum leeftijd: nvt

Uitrusting: geen

Programma: basisvaardigheden reanimatie en eerste hulp

In deze cursus zal je de basisvaardigheden aanleren voor het uitvoeren van reanimatie (CPR) en het toedienen van eerste hulp (EHBO), met dezelfde prioriteiten en technieken die eerste hulpverleners gebruiken. Het is een cursus voor iedereen, zowel duikers als niet-duikers. Je zal leren hoe je best omgaat met noodsituaties en hoe je er correct en doeltreffend op dient te reageren. Deze vaardigheden kunnen je uiteindelijk helpen om levens te redden. Indien je overweegt om de Padi Rescue Duiker cursus te volgen, dan moet je eerst de Emergency First Response opleiding voltooien. 


PADI RESCUE DUIKER

duration Duur: 3 dagen

depth Maximum Diepte: 30 meter/ <15 jaar = 21 meter

Minimum leeftijd: 15 en 12 als junior

Uitrusting: niet inbegrepen

Programma: theoriemodule, rescue vaardigheden in beschut en open water, 2 scenario's

Duikers beschrijven de Padi Rescue Diver cursus als de meest uitdagende, maar ook als de meest leerrijke cursus. Je leert problemen te voorkomen en op te lossen. Je zal meer vertrouwen krijgen in je duikvaardigheden, waardoor je anderen hulp kan bieden. Je zal twee scenario's van noodgevallen leren oplossen, maar ook veel plezier hebben tijdens deze cursus. Je dient een EFR brevet of gelijkwaardig te hebben (niet ouder dan 24 maanden) vooraleer we aan het tweede hoofdstuk beginnen. Na het succesvol doorlopen van deze cursus ben je een stap dichter bij de Padi Master Scuba diver rating (recreatief) of bij de Padi Divemaster (eerste professionele) opleiding. 


PADI MASTER SCUBA DIVER

duration Duur: variabel

depth Maximum Diepte: variabel

Minimum leeftijd: 15 en 12 als junior

Uitrusting: niet inbegrepen

Programma: Voor je brevettering dien je Rescue duiker te zijn met minstens 5 Padi Speciality's

Minder dan 2 procent van de duikers verkrijgen ooit dit brevet. Wanneer je met jouw Master Scuba Diver brevetkaart zwaait, laat je aan anderen weten dat je veel tijd onder water hebt doorgebracht, in een verscheidenheid van omgevingen en omstandigheden. De weg naar dit brevet start met het Padi Open Water brevet, gevolgd door Padi Advanced Open Water en Padi Rescue diver cursussen. Ook moet je 5 speciality Diver certificaten verdienen en minstens 50 duiken hebben voltooid. 


Course Booking Request