Courses

VERVOLG CURSUSSEN

Learn to dive
Explore the other 70 % of our planet

SSI School PADI Authorized Dive Resort


BEGINNERS CURSUSSEN VERVOLG CURSUSSEN SPECIALTY CURSUSSEN

Om de hoogste veiligheidsnormen te garanderen, beperken we onze vervolgopleidingen tot groepen van niet meer dan 5 studenten. Al onze instructeurs zijn ervaren, meertalige SSI en PADI instructeurs. Samen spreken we Nederlands, Frans, Duits, Engels en Arabisch. Onze instructeurs zijn geduldig en stralen rust uit, dit zijn essentiële eigenschappen voor het geven van cursussen en nog belangrijker als we lesgeven aan kinderen (mogelijk vanaf 10 jaar).

Zowel SSI als PADI hebben strenge audits ondergaan om ervoor te zorgen dat hun programma's voldoen aan de internationale ISO-normen. Daarom worden beide certificeringen beschouwd als van gelijkwaardige kwaliteit en worden ze wereldwijd erkend en geaccepteerd binnen de duikindustrie. SSI-cursussen zijn voordeliger vanwege de lagere kosten voor brevetten en digitaal trainingsmateriaal, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de training. SSI begon tien jaar geleden met het aanbieden van digitale materialen en verbeterde voortdurend hun e-learning platforms. Vandaag bieden ze alleen online cursussen aan en ontwikkelden ze een baanbrekende mobiele applicatie waarmee studenten het theoretische gedeelte op hun smartphone, tablet of computer kunnen voltooien, op hun eigen tempo en tijdstip. PADI biedt nog steeds beide mogelijkheden om te leren, hetzij via hun e-learning platform of met fysieke boeken.

SSI & PADI trainingsmaterialen en certificeringskosten zijn al bij de prijs inbegrepen. Een duikcomputer is optioneel en wordt ten zeerste aanbevolen. Al onze buitenwaterduiken tijdens de cursus zijn bootduiken, ze bieden meer comfort en plezier in vergelijking met strandduiken.

OPFRISSINGSDUIK

duration Duur: volledige dag

depth Maximum Diepte: ondiep

Minimum leeftijd: 10 jaar

Uitrusting: niet inbegrepen

Programma: Opfrissing van de duikvaardigheden en het drijfvermogen, 2 open water duiken vanop onze comfortabele boot

Specifiek voor gebrevetteerde beginner duikers. Persoonlijke aandacht gegarandeerd. Een aanrader indien je 6 maanden of langer niet gedoken hebt! Deze opfrissing komt absoluut je veiligheid en comfort ten goede. Verplicht ,indien je 9 maanden of langer niet gedoken hebt en je bent een "beginner duiker". Je maakt een toets met herhalingsvragen om na te gaan hoe het met je theoretische kennis is gesteld. De instructeur zal vervolgens het duikmateriaal samen met je monteren. Hij geeft je een uitgebreide briefing over je eerste bootduik en de te herhalen vaardigheden. Na het correct uitloden - van essentieel belang om ontspannen en gestroomlijnd te duiken - zal de instructeur rustig afdalen met jou tot een beperkte diepte. Daar demonstreert en oefent hij enkele essentiële duikvaardigheden samen met jou. Hij besteedt bijzondere aandacht aan jouw drijfvermogen. Eens je dat voldoende controleert maakt hij samen met jou een ontspannen bootduik op één van onze verbazingwekkende riffen in Hurghada. In de namiddag, oefenen we een paar nieuwe basisvaardigheden en vertrekken we voor een tweede ontspannen bootduik met opnieuw een kleine groep duikers.


SSI Advanced Adventurer

duration Duur: 2 dagen

depth Maximum Diepte: 30 meter

Minimum leeftijd: 10 jaar

Uitrusting: niet inbegrepen

Programma: 5 theoriemodules digitaal, 5 adventure keuze duiken, te kiezen samen met je SSI instructeur

Als je niet kunt beslissen welke specialty programma’s de beste keuze voor je zijn, neem dan deel aan het SSI Advanced Adventurer programma! Met dit programma kan je een verscheidenheid aan specialties proberen voordat je jezelf vastlegt op het volledige specialty programma. Het is een geweldige manier om te ervaren wat een vervolgopleiding inhoudt en hoe waardevol het kan zijn voor je duikavonturen. Tijdens deze opleiding probeer je 5 verschillende specialties uit. Je voltooit na een uitgebreide briefing met je SSI-instructeur één adventure duik per speciality. Je kunt de volledige specialty-programma’s op elk moment in de toekomst voltooien en je Adventure keuze duiken kunnen worden gecrediteerd naar de desbetreffende specialty.

SSI SPECIALTY DIVER

duration Duur: 2 specialiteiten

depth Maximum Diepte: 30 meter

Minimum leeftijd: 10 jaar

Uitrusting: niet inbegrepen

Programma: digitaal leren, (2 specialiteiten)

De SSI Specialty Diver is je eerste stap om een SSI Master Diver te worden en kan beginnen zodra je je Open Water Diver opleiding hebt afgerond. Door twee SSI specialiteitsprogramma's te voltooien die je interesseren en 12 open water duiken te registreren, ontvang je automatisch de erkenning als SSI Specialty Diver en de certificaten van je SSI specialiteitsprogramma's.

SSI ADVANCED OPEN WATER

duration Duur: 4 specialiteiten

depth Maximum Diepte: 30 Meter

Minimum leeftijd: 10 jaar

Uitrusting: niet inbegrepen

Programma: digitaal leren, (4 specialiteiten)

De SSI Advanced Open Water Diver kwalificatie wordt behaald door succesvol vier duikspecialiteitscursussen af te ronden en na in totaal 24 duiken gelogd te hebben.


SSI MASTER DIVER

duration Duur: 4 specialiteiten

depth Maximum Diepte: 30 meter

Minimum leeftijd: 15 jaar

Uitrusting: niet inbegrepen

Programma: digitaal leren, (4 specialiteiten)

Het behalen van het SSI Master Diver brevet is het summum van recreatief duiken. Het maakt je een betere en veiligere duiker en toont je duikcapaciteiten en ervaring aan de wereld. Simpel gezegd is het een van de meest elitaire classificaties in het hedendaagse duiken.

PADI ADVENTURE DUIKER

duration Duur: 1 dag

depth Maximum Diepte: 30 meter

Minimum leeftijd: 10 jaar

Uitrusting: niet inbegrepen

Programma: 3 keuzeduiken van de Advanced Open Water cursus, te kiezen samen met je Padi instructeur

Deze cursus is een onderdeel van de Padi Advanced Open Water cursus. Je Padi instructeur zal samen met jou bepalen welke duiken je best kiest uit het brede aanbod van Adventure duiken. Deze Adventure duiken zijn een uitstekende manier om samen met je instructeur aan je duikvaardigheden te werken en zo meer zelfvertrouwen te krijgen onder water. Enkele populaire voorbeelden van Adventure duiken zijn: "Peak Performance Buoyancy", waar je leert de controle van je drijfvermogen te verfijnen, of een wrakduik, driftduik, of diepe duik. Nadat je drie Adventure duiken voltooit, verkrijg je het Adventure duiker brevet. Elke Adventure duik geldt ook als de eerste duik van de overeenkomstige Padi Speciality Diver cursus. 


PADI ADVANCED OPEN WATER

duration Duur: 2 dagen

depth Maximum Diepte: 30 meter/ <15 jaar = 21 meter

Minimum leeftijd: 12 jaar

Uitrusting: niet inbegrepen

Programma: 2 verplichte duiken, de diepe en navigatie duik, vervolgens 3 "adventure keuzeduiken ", te kiezen samen met je Padi instructeur

Bij deze praktijkgerichte cursus bouw je je duikvaardigheden op diverse vlakken verder uit. Je vergroot daardoor je zelfvertrouwen en comfort in het water! Onder toezicht van je Padi instructeur probeer je diverse avontuurlijke duiken. Tijdens je diepe duik leer je duiken tot 30 meter op een verantwoorde en veilige manier. Iedere "adventure duik" kan je eventueel crediteren naar de desbetreffende Padi Speciality cursus. 


EMERGENCY FIRST RESPONSE

duration Duur: 1 dag

depth Maximum Diepte: nvt

Minimum leeftijd: nvt

Uitrusting: geen

Programma: basisvaardigheden reanimatie en eerste hulp

In deze cursus zal je de basisvaardigheden aanleren voor het uitvoeren van reanimatie (CPR) en het toedienen van eerste hulp (EHBO), met dezelfde prioriteiten en technieken die eerste hulpverleners gebruiken. Het is een cursus voor iedereen, zowel duikers als niet-duikers. Je zal leren hoe je best omgaat met noodsituaties en hoe je er correct en doeltreffend op dient te reageren. Deze vaardigheden kunnen je uiteindelijk helpen om levens te redden. Indien je overweegt om de Padi Rescue Duiker cursus te volgen, dan moet je eerst de Emergency First Response opleiding voltooien. 


PADI RESCUE DUIKER

duration Duur: 3 dagen

depth Maximum Diepte: 30 meter/ <15 jaar = 21 meter

Minimum leeftijd: 15 en 12 als junior

Uitrusting: niet inbegrepen

Programma: theoriemodule, rescue vaardigheden in beschut en open water, 2 scenario's

Duikers beschrijven de Padi Rescue Diver cursus als de meest uitdagende, maar ook als de meest leerrijke cursus. Je leert problemen te voorkomen en op te lossen. Je zal meer vertrouwen krijgen in je duikvaardigheden, waardoor je anderen hulp kan bieden. Je zal twee scenario's van noodgevallen leren oplossen, maar ook veel plezier hebben tijdens deze cursus. Je dient een EFR brevet of gelijkwaardig te hebben (niet ouder dan 24 maanden) vooraleer we aan het tweede hoofdstuk beginnen. Na het succesvol doorlopen van deze cursus ben je een stap dichter bij de Padi Master Scuba diver rating (recreatief) of bij de Padi Divemaster (eerste professionele) opleiding. 


PADI MASTER SCUBA DIVER

duration Duur: variabel

depth Maximum Diepte: variabel

Minimum leeftijd: 15 en 12 als junior

Uitrusting: niet inbegrepen

Programma: Voor je brevettering dien je Rescue duiker te zijn met minstens 5 Padi Speciality's

Minder dan 2 procent van de duikers verkrijgen ooit dit brevet. Wanneer je met jouw Master Scuba Diver brevetkaart zwaait, laat je aan anderen weten dat je veel tijd onder water hebt doorgebracht, in een verscheidenheid van omgevingen en omstandigheden. De weg naar dit brevet start met het Padi Open Water brevet, gevolgd door Padi Advanced Open Water en Padi Rescue diver cursussen. Ook moet je 5 speciality Diver certificaten verdienen en minstens 50 duiken hebben voltooid. 


Course Booking Request