Snorkeltrips

Snorkeltrips

Snorkeltrips

Wil je jouw duikende partner, vrienden of familie vergezellen op een dagexcursie met de boot? Dat kan! 

Op onze comfortabele boot “Basyl” vind je de ideale omgeving om te relaxen en te zonnen.Indien je een actiever tijdverdrijf verkiest, dan kan je mee om te snorkelen. 

Wanneer de duikers het rif onder water verkennen, geven we je een duikbril met snorkel, een paar vinnen en indien je dat wenst een reddingsvest. Zo kan je rustig en veilig rondzwemmen in het warme, heldere water. Ook dobberend aan het wateroppervlak zal je volop genieten van het kleurrijke onderwaterleven. De meest fantastische vissen kijken je aan en je ziet de mooiste koralen ter wereld! Misschien heb je geluk en zie je een groep voorbij zwemmende dolfijnen! 

De tegenstelling met het dorre woestijnlandschap op het land kan niet groter zijn!

Wat mag je verwachten van een dagexcursie met snorkelen?

‘s Ochtends, tussen 7.30 en 8.15 u, komen we je met een privé-busje ophalen aan om het even welk hotel in Hurghada/Makadi/Sahl Hasheesh/El Gouna en brengen we je veilig naar de marine. Onze duikgidsen en bemanning heten je van harte welkom op “Basyl”, onze ruime en comfortabele boot. Terwijl onze kapitein de boot naar de eerste site stuurt, maken we je wegwijs over het doen en laten en de veiligheid aan boord. De vaartijd varieert tussen 45 en 90 min. Voldoende tijd om te ontspannen en te genieten van de zon en de prachtige uitzichten vanuit onze grote comfortabele ligzetels.

Bij aankomst aan het eerste rif kan je toekijken hoe de duikers zich optuigen en te water gaan. Na een korte briefing over het rif,het onderwaterleven en hoe correct te snorkelen, krijg je de snorkeluitrusting aangereikt en kan je in de Rode Zee springen. Heb je nog nooit gesnorkeld, maar je wil het eens proberen? Geen probleem, onze snorkelgids staat steeds klaar om je met raad en daad bij te staan. Jouw veiligheid is zijn eerste bekommernis. Bovendien kent hij/zij de riffen en hij/zij zal je langs de mooiste plekjes leiden.

Na deze unieke ervaring in de paradijselijke Rode Zee, kan je genieten van een heerlijke lunch die wordt geserveerd als een uitgebreid buffet. Na de lunch heb je tijd om te ontspannen in de schaduw of om te zonnebaden op onze ligbedden. Er is genoeg ruimte op het zonnedek en koude drankjes zijn verkrijgbaar.

Rond 13.30 u ligt de boot aangemeerd aan een ander koraalrif. Ook hier kan je snorkelen of lekker relaxen of zonnen. 
Na anderhalf uur start de terugkeer naar de marine. Terwijl we varen, kan je genieten van de aangename sfeer aan boord en van enkele versnaperingen, gemaakt door onze chef. Rond 16.00 u meert onze boot aan in de marine. Onze chauffeurs brengen je dan veilig naar jouw hotel, waar je kan nagenieten van de bijzondere belevenissen tijdens deze unieke dag.

Onze service voor de snorkeltrips omvat

 • Stipte transfers van en naar het hotel
 • Een volle daguitstap op de “Basyl”, onze 27 m lange, comfortabele en superbe
  boot
 • Kraaknette toiletten en een royaal zonnedek met comfortabele ligkussens
 • Een ruim en goed georganiseerd duikdek met mogelijkheid tot douchen
 • Een duidelijke en volledige uitleg over het doen en laten op de boot
 • 2 snorkelsessies met goed onderhouden snorkelmateriaal en gratis zwemvest
  indien gewenst
 • Bekwame gidsen die je met raad en daad zullen bijstaan 
 • Een zodiac als extra veiligheid

Praktische informatie

 • Onze chauffeurs halen je ’s morgens tussen 7.30 en 8.15 u op aan jouw
  hotel; het exacte tijdstip word je daags voordien meegedeeld
 • De boot vertrekt om 8.30 u (uitzonderlijk om 9.00 u)
 • Tegen een kleine vergoeding kan je aan boord een overheerlijke lunch
  nuttigen tussen 12.00 en 13.00 u 
 • Terugkeer in de marine tussen 16.00 en 16.30 u, afhankelijk van de
  vaarroute, en weersomstandigheden
 • Vervoer door onze chauffeurs naar jouw hotel