Courses

SPECIALTY CURSUSSEN

Learn to dive
Explore the other 70 % of our planet

SSI School PADI Authorized Dive Resort


BEGINNERS CURSUSSEN VERVOLG CURSUSSEN SPECIALTY CURSUSSEN

Om de hoogste veiligheidsnormen te garanderen, beperken we de specialty cursussen tot groepen van niet meer dan 5 studenten. Al onze instructeurs zijn ervaren, meertalige SSI en PADI instructeurs. Samen spreken we Nederlands, Frans, Duits, Engels en Arabisch. Onze instructeurs zijn geduldig en stralen rust uit, dit zijn essentiële eigenschappen voor het geven van cursussen en nog belangrijker als we lesgeven aan kinderen (mogelijk vanaf 10 jaar).

Zowel SSI als PADI hebben strenge audits ondergaan om ervoor te zorgen dat hun programma's voldoen aan de internationale ISO-normen. Daarom worden beide certificeringen beschouwd als van gelijkwaardige kwaliteit en worden ze wereldwijd erkend en geaccepteerd binnen de duikindustrie. SSI-cursussen zijn voordeliger vanwege de lagere kosten voor brevetten en digitaal trainingsmateriaal, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de training. SSI begon tien jaar geleden met het aanbieden van digitale materialen en verbeterde voortdurend hun e-learning platforms. Vandaag bieden ze alleen online cursussen aan en ontwikkelden ze een baanbrekende mobiele applicatie waarmee studenten het theoretische gedeelte op hun smartphone, tablet of computer kunnen voltooien, op hun eigen tempo en tijdstip. PADI biedt nog steeds beide mogelijkheden om te leren, hetzij via hun e-learning platform of met fysieke boeken.

SSI & PADI trainingsmaterialen en certificeringskosten zijn al bij de prijs inbegrepen. Een duikcomputer is optioneel en wordt ten zeerste aanbevolen. Al onze buitenwaterduiken tijdens de cursus zijn bootduiken, ze bieden meer comfort en plezier in vergelijking met strandduiken.

SSI verrijkte lucht-Nitrox

duration Duur: 1 dag/2 duiken

depth Maximum Diepte: afhankelijk van je nitrox mengsel

Minimum leeftijd: 10 jaar

Uitrusting: niet inbegrepen

Programma: digitaal leren, 2 boot duiken met nitrox 32%

Als nitroxduiker kan je je bodemtijden en veiligheidsmarges vergroten en je oppervlakte intervallen verkorten-zodat je meer tijd kunt besteden aan het verkennen van de duikstekken en minder tijd hoeft te besteden aan het wachten! Tijdens deze cursus vergroot je je duikkennis terwijl je leert hoe je veilig kunt plannen- en duiken met verrijkte luchtmengsels tot 40 % zuurstof. Dit zijn enkele van de voordelen:

  • verleng je bodemtijden en veiligheidsmarges 
  • kortere oppervlakte interval in vergelijking met duiken met lucht 
  • leer nieuwe vaardigheden en vergroot je duikkennis

SSI Deep Diving

duration Duur: 2 daags/3 duiken

depth Maximum Diepte: 40 Meter

Minimum leeftijd: 15 jaar

Uitrusting: niet inbegrepen

Programma: digitaal leren, 3 boot duiken

De SSI Deep Diving Specialty leert je alles wat je nodig hebt om tot diepten tussen 18 en 40 meter te duiken door middel van een mix van theorie en duiken in open water.

Je leert hoe je je diepe duikavonturen kunt plannen en veilig kunt maken en computers en berekeningen voor gasverbruik kunt gebruiken om het meeste uit je diepe duiken te halen.

Na afronding verdien je je SSI Deep Diving Specialty brevet en kun je prachtige diepe duikstekken verkennen, waar je maar wil. Deze SSI specialty is ook een vereiste voor andere vervolgopleidingen waardoor het de volgende logische stap is om je Deep Diver brevet te halen.


SSI Scooter/DPV

duration Duur: 1 dag/2 duiken

depth Maximum Diepte: 30 Meter

Minimum leeftijd: 12 jaar

Uitrusting: niet inbegrepen

Programma: digitaal leren, 2 boot duiken

Als je het meeste uit je bodemtijd wilt halen en meer plezier wilt hebben tijdens je duiken, ga dan duiken met een onderwaterscooter of DPV. Je benen kunnen maar een beperkte afstand afleggen voordat je lucht op raakt. Maar onderwaterscooters en diver propulsion vehicles (DPV’s) maken een einde aan dat probleem.

Met scooters en DPV’s kun je genieten van makkelijkere duiken en een lager luchtverbruik zodat je langer en verder kunt verkennen, waar je ook heen gaat. In deze onderwaterscooter en DPV-cursus leer je de vaardigheden en concepten die je nodig hebt om veilig duiken te plannen en uit te voeren met scooters of DPV’s.

Je leert de speciale voorzorgsmaatregelen die nodig zijn voor het gebruik van DPV’s, hoe je contact kunt houden met je buddy en je uitrusting kunt bedienen zodat je veilig kunt genieten van de nieuwe duikervaringen die DPV’s bieden. Na afronding van dit programma behaal je het SSI Scooter / DPV Diving brevet en kun je tot 30 meter duiken met scooter of DPV.


SSI Perfect Buoyancy

duration Duur: 1 dag/2 duiken

depth Maximum Diepte: 30 meter

Minimum leeftijd: 10 jaar

Uitrusting: niet inbegrepen

Programma: digitaal leren, 2 bootduiken met gevorderde oefeningen om je drijfvermogen te perfectioneren

De SSI Perfect Buoyancy Specialty is de beste manier om je drijfvermogen te verbeteren en het meeste uit elke duik te halen. Perfect drijfvermogen is een essentiële duikvaardigheid die je toelaat om meer ontspannen duiken te maken en waardoor je minder lucht zal verbruiken. Na deze specialty zal je moeiteloos kunnen zweven en dat je laat ook toe om betere foto's te maken. Dit zijn enkele van de voordelen:

  • Verbeter de positionering van het lichaam voor meer ontspannen duikavonturen
  • Verminder jouw luchtverbruik en verleng bodemtijden
  • Leer nieuwe vaardigheden die het milieu beschermen en helpen tijdens elke duik

SSI WRECK DIVING

duration Duur: 1 dag/2 duiken

depth Maximum Diepte: 30 Meter

Minimum leeftijd: 10 jaar

Uitrusting: niet inbegrepen

Programma: digitaal leren, 2 boot duiken

Veel van de beste duikplekken in de oceaan zijn wrakken. Deze indrukwekkende structuren trekken ongewoon hoge hoeveelheden van leven aan en geven je de kans om je onder te dompelen in de geschiedenis terwijl je duikt.

Er gaat niets boven wrakduiken en de SSI Wreck Diving Specialty leer je alle vaardigheden en kennis die je nodig hebt om een veilige en zelfverzekerde wrakduiker te worden. Met een combinatie van theorie en water sessies, wordt je geleerd hoe je veilig niet-penetratie duiken kunt maken rond wrakken en kunstmatige riffen, tot dieptes van 30 meter.

Je zult ook je wrakduikvaardigheden oefenen tijdens open water duiken. Dit alles zorgt ervoor dat je vol vertrouwen kunt genieten van wrakduiken en het meeste uit elke duik kunt halen. Na afronding van dit programma ontvang je je SSI Wreck Diving Specialty brevet. Vervolg je avonturen en word een wrakduiker. Ga vandaag nog online aan de slag.


SSI PHOTO & VIDEO

duration Duur: 1 dag/2 duiken

depth Maximum Diepte: 30 Meter

Minimum leeftijd: 10 jaar

Uitrusting: niet inbegrepen

Programma: digitaal leren, 2 boot duiken

Onderwaterfotografie kent een aantal uitdagingen die je op het land niet vindt maar met het SSI Photo & Video Specialty-programma leer je snel hoe je je geweldige onderwaterervaringen kunt vastleggen.

Dit programma biedt alles wat je nodig hebt om met een onderwatercamera te duiken en geeft je de diepgaande kennis die je nodig hebt om je uitrusting correct te gebruiken, te onderhouden en op te slaan. Je ontwikkelt de vaardigheden en technieken die nodig zijn om op een veilige en comfortabele manier onderwaterfoto’s en -video’s te maken, en perfectioneer je duikvaardigheden terwijl je je onderwatercamera gebruikt.

Je leert hoe je afbeeldingen van hoge kwaliteit maakt die je met iedereen kunt delen. Natuurlijk behaal je ook het SSI Photo & Video Specialty brevet.


SSI WAVES, TIDES & CURRENTS

duration Duur: 1 dag/2 duiken

depth Maximum Diepte: 30 Meter

Minimum leeftijd: 10 jaar

Uitrusting: niet inbegrepen

Programma: digitaal leren, 2 boot duiken

Duiken in stromingen opent een wereld van nieuwe duikstekken en je zult vaak het meest spectaculaire onderwaterleven. Duik vanaf de kust en je zult de eenvoud ontdekken door gewoon het strand af te lopen en je favoriete duikplekken met gemak verkennen. Maar golven, getijden en stromingen kunnen een duik en je veiligheid beïnvloeden als je niet weet hoe je ermee om moet gaan.

De SSI Waves, Tides and Currents Specialty zal je duikvaardigheden en inzicht verbeteren, zodat je veilig en met vertrouwen kunt genieten van duiken in een wisselende omgeving. Je krijgt een beter begrip van dynamische open wateromgevingen en leert over de omgevingsomstandigheden die van invloed zijn op verschillende duikstekken. Je oefent ook met duiken vanaf de kant, in stromingen of in rivieren om de dit specialty brevet te behalen. Begin vandaag!


SSI BOAT DIVING

duration Duur: 1 dag/2 duiken

depth Maximum Diepte: 30 Meter

Minimum leeftijd: 10 jaar

Uitrusting: niet inbegrepen

Programma: digitaal leren, 2 boot duiken

De oceaan is gevuld met duikstekken maar veel van de beste zijn alleen per boot bereikbaar. Als je deze ongelooflijke stekken wilt ontdekken word dan een SSI Boat Diver. Het is de beste manier om veilig en met vertrouwen te leren duiken vanaf verschillende soorten boten.

Haal jouw SSI Boat Diving Specialty Brevet. Begin vandaag.


SSI RECREATIONAL SIDEMOUNT

duration Duur: 1 duik in beschut water + 3 open water duiken

depth Maximum Diepte: 30 Meter

Minimum leeftijd: 12 jaar

Uitrusting: Sidemount equipment inbegrepen

Programma: digitaal leren

In deze cursus sidemount leer je alles wat je nodig hebt om recreatief sidemount-duiken met één of twee cilinders te maken tot een maximale diepte van 30 meter of tot je brevetdiepte, afhankelijk van wat dieper is.

Sidemount duiken is al gebruikelijk voor wrak-, mijn- en grotduikers, maar nu worden de voordelen ontdekt door meer recreatieve duikers. Zonder een zware tank op je rug zul je je comfortabeler voelen in het water en je zult merken dat je stroomlijn en trim moeiteloos verbeteren. Doordat je minder energie verbruikt, kun je je gasverbruik verminderen zodat je het meeste uit je duiktijd kunt halen. Met een betere controle over je drijfvermogen, gemakkelijker toegang tot je kleppen en meer redundantie biedt sidemount duiken veiligheid en gemoedsrust.

Dit is de beste sidemount duikcursus om de verleidelijke voordelen van deze duikstijl te ontdekken en ervan te genieten. Je leert alle vaardigheden en kennis die je nodig hebt om veilig en comfortabel te duiken met een sidemount uitrustingconfiguratie met één of twee cilinders.

SSI NAVIGATION

duration Duur: 1 dag/2 duiken

depth Maximum Diepte: 30 Meter

Minimum leeftijd: 10 jaar

Uitrusting: niet inbegrepen

Programma: digitaal leren, 2 boot duiken

In dit specialty programma doe je de vaardigheden en kennis op die je nodig hebt om veilig en zelfverzekerd onder water te navigeren. Je leert hoe je een kompas en natuurlijke navigatietechnieken gebruikt, afstand kunt schatten, hoe je vertrekt van en terugkeert naar een aangewezen punt inclusief basis navigatiepatronen.

Je leert ook hoe je deze navigatietechnieken kunt combineren om je duikervaring te verbeteren. Dit alles verbetert je observatievaardigheden onder water, verbetert je duikveiligheid en helpt je om het meeste uit elke duik te halen.

Na afronding behaal je het SSI Navigation Specialty brevet.


SSI DECOMPRESSION DIVER

duration Duur: 2 daags/3 duiken

depth Maximum Diepte: 40 Meter

Minimum leeftijd: 15 jaar

Uitrusting: niet inbegrepen

Programma: digitaal leren, 3 boot duiken

De SSI Decompression Specialty leert je hoe je buiten de niet-decompressielimieten kunt duiken. Je leert plannen en uitvoeren tot een maximale diepte van 40 meter met beperkte decompressie met behulp van je recreatieve duikuitrusting en een enkele decompressiecilinder. Je leert en oefent hoe je de functies van jouw duikcomputer effectief kunt gebruiken, zoals het wisselen van gassen, gasintegratie, time-to-reserve en time-to-surface. Het gebruik van deze computerfuncties wordt een tweede natuur, waardoor je veilig duiken kunt maken met beperkte decompressie zonder uren te besteden aan duikplanning.

Na voltooiing behaal je het SSI Decompression Diving Specialty brevet en kan je prachtige diepe duikplekken of grotere wrakken verkennen zonder te worden beperkt door de traditionele niet-decompressielimieten. De mogelijkheden om je duikavonturen uit te breiden zijn alleen maar groter geworden!


SSI React Right

duration Duur: 1 dag

depth Maximum Diepte: N/A

Minimum leeftijd: 12 jaar

Uitrusting: N/A

Programma: digitaal leren

React Right is de eerste hulpcursus van SSI en bied de training die nodig is om bij een medische noodsituatie als hulpverlener te fungeren. In dit flexibele programma kan je kiezen welke onderwerpen je wil behandelen, inclusief eerste hulp, reanimatie en primaire stabilisatietechnieken. Je kunt ook leren over zuurstoftoediening in noodsituaties tijdens het duiken en over de basisprincipes van automatische externe defibrillatoren (AED). Door een combinatie van theorie en praktische trainingsscenario’s te gebruiken, geeft dit programma je de tools en het vertrouwen die je nodig hebt voor noodhulp. Tegen de tijd dat je gebrevetteerd bent, kan je optreden als EHBO’ er: eerste hulp verlenen en reanimeren, zuurstof toedienen en AED-ondersteuning bieden in een medisch noodgeval. Haal je SSI React Right Brevet. Begin vandaag nog!

SSI DIVER STRESS & RESCUE

duration Duur: 3 daags

depth Maximum Diepte: 18 Meter

Minimum leeftijd: 12 jaar

Uitrusting: niet inbegrepen

Programma: digitaal leren

Het SSI Diver Stress and Rescue specialty-programma leert je de vaardigheden die je nodig hebt om jezelf en andere duikers te beschermen. Je leert hoe je stress kunt herkennen, ongelukken kunt voorkomen en leert praktische technieken om reddingen uit te voeren en spoedeisende zorg te verlenen. Met een combinatie van sessies in het zwembad en in open water, ben je goed voorbereid en zelfverzekerd in het omgaan met noodsituaties en reddingssituaties. Na voltooiing behaal je het SSI Diver Stress and Rescue Specialty brevet.

Padi verrijkte lucht- Nitrox

duration Duur: 1 dag

depth Maximum Diepte: afhankelijk van je nitrox mengsel

Minimum leeftijd: 12 jaar

Uitrusting: niet inbegrepen

Programma: digitaal leren, 2 boot duiken met nitrox 32%

Verleg je grenzen! Duiken met Enriched Air Nitrox geeft je meer geen-decompressietijd, vooral bij herhalingsduiken.

Om je in te schrijven voor een PADI Enriched Air Diver Specialty-cursus moet je minimaal 12 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een PADI (Junior) Open Water Diver-brevet of een gelijkwaardig brevet.

Je leert waarom duiken met nitrox je meer bodemtijd geeft. Tijdens een praktijksessie en twee duiken met 32% nitrox, zal je:
  • Bespreken hoe om te gaan met verrijkte lucht en je dieptes aan te passen
  • oefenen op het analyseren van het zuurstofgehalte in uw duikfles en leren je duikcomputer in te stellen 
  • vaststellen dat je bodemtijden betekenisvol verlengd kunnen worden en je veiligheidsmarges vergroten
Deze cursus is goed te combineren met je duikpakket.

PADI Deep Diver-cursus

duration Duur:

depth Maximum Diepte:

Minimum leeftijd:

Uitrusting:

Programma:

Verken de diepten met de PADI Deep Diver-cursus in Hurghada. Duik tot 40 meter, ontdek verborgen wrakken, levendige zeedieren en opwindende duiklocaties.

duration Duur:

depth Maximum Diepte:

Minimum leeftijd:

Uitrusting:

Programma:


duration Duur:

depth Maximum Diepte:

Minimum leeftijd:

Uitrusting:

Programma:


Course Booking Request