Dagduiken

Dagduiken

Dagduiken

Wat mag je verwachten van één dag duiken of een meerdagen duikpakket ?

‘s Ochtends, tussen 7.30 en 8.15 u, komen we je met een privé-busje ophalen aan om het even welk hotel in Hurghada/Makadi/Sahl Hasheesh/El Gouna en brengen we je veilig naar de marine. Onze duikgidsen en bemanning heten je van harte welkom op “Basyl”, onze ruime en comfortabele boot. Na een korte check-in,kan je de gehuurde duikuitrusting passen indien je die vooraf reserveerde. Terwijl onze kapitein de boot naar de eerste duikstek stuurt, maken we je wegwijs over het doen en laten en de veiligheid aan boord. De vaartijd varieert tussen 45 en 90 min. Voldoende tijd om te ontspannen en te genieten van de zon en de prachtige uitzichten vanuit onze grote ligzetels. 

Ondertussen maken de duikgidsen een gedetailleerde schets van de eerste duikstek. Met behulp van deze tekening krijgt u een volledige briefing over het verloop van de duik, de specifieke kenmerken van de duikstek en de dieren die je kan waarnemen. De duikers worden ingedeeld in kleine groepjes volgens hun niveau en ervaring. Elk groepje wordt begeleid door een ervaren duikgids. Hij/zij zal zorgen voor een optimale duikbeleving en zal interessante en bijzondere dieren opzoeken en aanwijzen. Check onze opfrisduik als je beginnend duiker bent en je hebt al meer dan 6 maand niet gedoken

Terwijl de duikers genieten van de paradijselijke Rode Zee, bereidt onze kok een heerlijke lunch, die wordt geserveerd als een uitgebreid buffet. Na de lunch heb je 1,5 u tijd om te ontspannen in de schaduw of om te zonnebaden op onze comfortabele ligbedden. Er is genoeg ruimte op het zonnedek en koude drankjes zijn verkrijgbaar.

Rond 14.00 u maken we ons klaar voor de tweede duik, die we uitvoeren op een andere duikstek. Onze volledig gevulde duikflessen laten je toe om, indien je dat wenst, langer dan 1 uur onder water te blijven. Na het beëindigen van de tweede duik start de terugkeer naar de marine. Terwijl we varen, kan je genieten van de aangename sfeer aan boord en van enkele versnaperingen, gemaakt door onze chef. Rond 16.00 u meert onze boot aan in de marine. Onze chauffeurs brengen je dan veilig naar jouw hotel, waar je kan nagenieten van de bijzondere belevenissen tijdens deze unieke dag.

Elke dag bezoeken we met onze boten 2 verschillende duikplaatsen. Wanneer je een meerdaags duikpakket boekt, dan trachten we je elke dag naar andere duikplaatsen te brengen.Dankzij de ideale ligging van de vertrekplaats, hebben we keuze uit een 50-tal duikplaatsen, gaande van ondiepe snuffelduikjes, wrakduiken, drift of dropduiken tot de magnifieke dropoff duiken. 

We voorzien begeleiding voor alle duikers, ongeacht hun ervaring, en er worden geen extra’s aangerekend voor de begeleiding door ervaren gidsen.

Jouw veiligheid primeert en alle mogelijke veiligheidsvoorzieningen en reservemateriaal zijn aanwezig. Als extra hulp hangt er steeds een volle veiligheidsfles op 5 m onder de boot. ‘Buddychecks’ en veiligheidstops zijn een goede gewoonte en bevelen we sterk aan! 

Onze goedgemutste bemanning staat steeds klaar om te helpen bij het aantrekken en demonteren van het duikmateriaal. 

Na terugkeer in de marine brengen we je veilig terug naar je hotel. Wij spoelen en drogen jouw materiaal elke dag. Zo kan je onbezorgd genieten van een gezellige avond. Indien gewenst brengen we je gespoeld en gedroogd materiaal de laatste dag naar je hotel.

Onze service voor de dagduiken omvat

 • Stipte transfers van en naar het hotel
 • Een daguitstap op de “Basyl”, onze 27 m lange, comfortabele en superbe boot
 • Kraaknette toiletten
 • Een royaal zonnedek met comfortabele ligkussens 
 • Een ruim en goed georganiseerd duikdek met mogelijkheid tot douchen
 • Een duidelijke en volledige uitleg over het doen en laten op de boot
 • 2 duiken op plekken die geschikt zijn voor zowel beginnende als ervaren
  duikers
 • 2 x 12L duikflessen gevuld tot minimum 210 bar; lood
 • Bekwame gidsen die je voor elke duik een duidelijk briefing geven in je
  eigen taal
 • De duikers worden ingedeeld in kleine groepjes, volgens ervaringen
  vergezeld door onze ervaren duikleiders
 • Een zodiac als extra veiligheid

Praktische informatie

 • Onze chauffeurs halen je ’s morgens tussen 7.30 en 8.15 u op aan jouw
  hotel; het exacte tijdstip word je daags voordien meegedeeld
 • De boot vertrekt om 8.30 u (uitzonderlijk om 9.00 u)
 • We verhuren kwalitatief hoogstaand en goed onderhouden duikmateriaal dat
  je op voorhand moet reserveren
 • Tegen een kleine vergoeding kan je aan boord een overheerlijke lunch nuttigen
  tussen 12.00 en 13.00 u
 • Terugkeer in de marine tussen 16.00 en 16.30 u, afhankelijk van de
  vaarroute, duikstekken en weersomstandigheden
 • Vervoer door onze chauffeurs naar jouw hotel